Finare

Finare


Aceasta boala apare atat in sere si solarii cat si pe camp, fiint favorizata de anumite conditii.fiind in general omniprezenta in anumite conditii. Poate provoca pierderi cantitative dar in special calitative, de recolta,  si cu mari pierderi economice.

Boala se manifesta pe toate organele aeriene (tulpina, frunze, flori, fructe) sub forma unui puf alb-fainos, format din miceliul ciupercii. Cele mai des afectate de aceasta boala sunt culturile imbatranite in conditii de seceta atmosferica. Frunzele afectate de Finare ingalbenesc si se necrozeaza iar fructele plantei nu se mai dezvolta ramanand mici, se zbarcesc, sunt lipsite de suculenta si aroma.

Principalele culturi care sunt afectate: ardei, tomate, castraveti, pepeni, dovleac, morcov, vita de vie, mar, par, arbusti, trandafiri, etc.

 

Fainare la ardei                                       Fainare la morcov

    


   Fainare la vita de vie                                 Fainare la mar

                         


 Fainare la cucurbitacee

 

 

Fainarea este favorizata in special de atmosfera uscata, cu temperaturi peste 260C. Boala poate fi oprita de picaturile de apa pe organele plantei, astfel ca in acest caz irigarea prin aspersie este mai favorabila.

 

Solutie de prevenire si tratare:

BLOCKS


Pentru lista de preturi accesati aici