Fertilizarea livezilor in primii doi ani

 

Fertilizarea livezilor poate varia în functie de tipul de plante si varietati. In primii ani fertilizare organica este extrem de utila, deoarece aduce in sol N, P, K, Ca, Mg, microelemente, substante organice, acizi humici, aminoacizi favorizeaza dezvoltarea si mentine sanatatea pomilor

 

Spre deosebire de  îngrasaminte chimice,  ingrasaminte Italpollina asigura aportul de substante nutritive, cu eliberare treptata,evitând excesele sau deficientele de N, P, K, si microelemente.

 

In cazul fertilizareii livezilor, este important sa se faca distinctia între plantele tinere (1-2 ani) si plantatile pe productie (> 2-3 ani), pentru a se asigura cerintele nutritionale ale pomilor, acestea fiind diferite functie de varsta acestora.

 

Inainte de plantare se recomanda aplicarea unei fertilizari de baza cu  BIO-REX 1,5 - 2,0 tone / ha dupa arat cu incorporare in sol. In cazuri exceptionale se admite si aplicarea in groapa de plantare amestecat cu pamantul ce se pune peste radacini. In acest mod substante organice din ingrasamant îmbunatateste fertilitatea biologica a solului.

 

La  plantare se pune un comprimat AEGIS  la fiecare planta sub radacina astfel incat comprimatul si radacina sa fie in contact. AEGIS realizeaza inocularea de micorizze pe radacina plantei , fapt ce mareste gradul de absorbtie a elementelor nutritive de catre radacina.

 

Dupa plantare se administreaza numai pe randuri 0,3 - 0,6 tone / ha,GUANITO NPK 6-15-3 + Mg + 10Ca, care datorita continutului ridicat de fosfor, ajuta la dezvoltarea radacinilor avand efect de starter. Compozitia ingrasamantului realizeaza crestere armonioasa a pomilor, buna fertiliare cu elemente nutritive si microelemente.

 

In timpul vegetatiei pentru o dezvoltare si crestere armonioasa a pomilor se fac 1-2 stropiri foliare pe an cu MYR MICRO in cantitate de 1-2 litri la hectar / aplicatie.


www.seminte-ingrasaminte-turba.ro