Ingrasamintele organice o noua sansa pentru agricultura

Ingrasamintele organice o noua sansa pentru agricultura

Ingrasamintele ocupa un loc important in cadrul tehnologiilor de cultura, asigurand necesarul de substante nutritive, care permit valorificarea potentialului biologic al plantelor. Aceste ingrasaminte, spre deosebire de cele chimice (minerale), au avantaje certe. Nu de gra deaza solul si contribuie la refacerea materiei organice si a florei microbiologice a acestuia.

Materia organica din sol (de natura humica) este constituita din grupe de substante cu origine, compozitie si functii diferite care au un rol esential in dezvoltarea plantelor. Regimul humic si variatia acestuia sunt foarte importante, deoarece humusul contine compusi organici care au rolul de a asigura in sol microorganismele, elementele nutritive (N, P, K, Ca, Fe, B, Mn etc.) si elementele necesare sintezei substan telor nutritive. Toate acestea sunt realizate intr-un mod simplu si usor, prin intermediul ingra samintelor organice.

Astazi, in grasamintele organice utili za te sunt sub forma prelucrata in peleti (4-5 mm), de calitate exceptionala si la pret accesibil. Se utilizeaza la fertilizarea de ba za a culturilor horticole (sere si so larii sau camp), livezi, vita de vie, capsuni etc., fiind o sursa optima de substante nutritive si humus.

Ingrasamintele provin din substante organice de origine animala, atent selectionate, prelucrate, continand micro si macro elementele necesare plantelor.

www.seminte-ingrasaminte-turba.ro